OSHO “Pande-Meditatiedag” de voorjaarsschoomaak

Onder invloed van de Corona pandemie raken we steeds meer aan huis gekluisterd.
Je lichaam en geest systeem loopt onder invloed van alle berichtgeving steeds voller en raakt langzaam maar zeker overbelast.

Tijd voor een opruimbeurt. Daarom laten we de meditatiedag van 28 maart a.s. toch doorgaan: niet op locatie, maar thuis via de You Tube live stream van Life Force Fitness.
Want, bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. De “Pande-Meditatiedag” met een iets ander programma dan je gewend bent, zodat je thuis makkelijk kunt meedoen.

LET OP!! GEWIJZIGD PROGRAMMA MET KEUZE MOGELIJKHEDEN

08.00-10.00 OSHO Chakra Breathing Meditatie
10.00-12.00 OSHO No Mind of Mandala Mandala Meditatie
12.00-14.00 OSHO Hart Chakra Meditatie
14.00-16.00 OSHO Nadabrahma of Nataraj Meditatie
16.00-18.00 OSHO Kundalini Meditatie

Volg de stream op:
https://www.youtube.com/channel/UC8-4hb0-x2M_HYDXL3l1vuQ/live
Je kunt je voorkeur voor een meditatie kenbaar maken in de chat box. De Meditatie die de grootste voorkeur heeft wordt dan gedaan.

10 minuten voor aanvang van de meditatie gaat de stream live.
10 minuten na afloop van de meditatie gaat de stream offline.
Neem in de pauze tijd voor wat eten of drinken, een wandeling, of nog even zitten
in stilte.

Mocht de live stream onverhoopt stoppen dan gaat de dag verder op ZOOM. Volg dan de volgende link;

Als je nog wil delen na afloop van de meditatiedag dan kan dat onmiddellijk na afloop van de OSHO Kundalini meditatie, Dit doen we dan via ZOOM met de volgende link:
https://us04web.zoom.us/j/6803573312

We ontmoeten elkaar dan in de ZOOM chatroom.

Als een je vrijwillige bijdrage wil achterlaten, dan kan dat via onderstaand betaalscherm van Chipta.“Pande-meditatie” avonden

Betrap jij jezelf er ook op dat je onder invloed van alle corona berichtgeving meer en meer het contact met jezelf en je eigen centrum verliest? Merk jij ook dat jouw overlevingsmechanisme het overneemt?

Wij denken dat het nu meer dan ooit tijd is voor het “Pande-meditatie” programma. Activiteiten om de pandemie even achter je te laten, spanning te ontladen, en het contact met je eigen centrum en het veld van bewustzijn te herstellen .

Daarom vanaf vandaag tot zolang het nodig is, elke dinsdag- en donderdagavond van 20.00-22.00 een “Pande-meditatie” avond met dans, lichaamswerk en OSHO actieve of geleide meditatie.

Het programma ziet er als volgt uit:
Dinsdag 24 maart OSHO Gibberish of Kundalini Meditatie
Donderdag 26 maart OSHO Hart of Stop Dans Meditatie
Zaterdag 28 maart OSHO “Pande-Meditatiedag”; voorjaarsschoonmaak
Dinsdag 31 maart OSHO Nataraj of Yin/Yang Dans Meditatie
Donderdag 2 april OSHO Nadabrahma of Focus on Fire Meditatie
Dinsdag 7 april OSHO Prayer/Mahamudra Meditatie

Lucas gaat deze avonden verzorgen en je kunt de live stream volgen via:

https://www.youtube.com/channel/UC8-4hb0-x2M_HYDXL3l1vuQ/live

Als je een bijdrage wilt achterlaten dan kan dat via onderstaand scherm.We hopen je online te ontmoeten.

Meditatie Avond

Beste Life Force Fitness vrienden en vriendinnen,

In deze bijzondere tijd waarin we worden geleefd door alles rondom het corona virus lijkt het soms moeilijk om even uit deze onrust genererende informatie stroom te stappen. Daarom reden te meer om regelmatig en stop in te lassen en naar binnen te gaan. De komende periode zullen we regelmatig online live streaming met meditatie en lichaamswerk doen via You Tube.

Zo ook a.s vrijdag 20 maart van 19.30 t/m 21.30 uur. Even aankomen, twee dansjes, zacht lichaamswerk, en Atisha hart meditatie. Een prachtige meditatie waarin allereerst de pijn en angst die jij in je draagt in te ademen en via het te transformeren in compassie, en na die laag wordt je ook uitgenodigd om de angst, pijn , en leed die er in de wereld is in te ademen en via het hart te transformeren in compassie en liefde. 
Als je op deze link klikt morgenavond rond 19.25 dan stap je in de live stream, ik hoop je daar te ontmoeten:

https://www.youtube.com/channel/UC8-4hb0-x2M_HYDXL3l1vuQ/live

Warme groet Lucas en Helene 

Deelname is kosteloos, echter mocht je toch iets willen geven volg dan selecteer dan het bedrag wat je de avond voor jou waard is, of was.

Als laatste lees ook de inspiratie van OSHO onder de ticketknopLees hieronder de inspiratie van OSHO over deze meditatie:

„ Pijn hoort bij het leven. Dat moet je begrijpen en kunnen accepteren. Uiteraard zijn we bang voor pijn, we proberen ze liefst te vermijden. Vandaar dat veel mensen het hart zijn gaan ontwijken en in hun hoofd zijn gaan zitten, in hun hoofd leven. Het hart zorgt voor pijn, dat is waar, maar alleen doordat het je plezier kan bezorgen, daardoor bezorgt het je pijn. Pijn is de weg waarover plezier ons bereikt, doodsangst is de deur waardoor extase binnenkomt. 
Wie zich daarvan bewust is, verwelkomt pijn als een zegen. In de aard van de pijn verandert er dan onmiddellijk iets. Je ziet ze niet langer als iets vijandigs en aangezien je ze niet langer als iets vijandigs ziet, houdt ze op pijn te zijn en wordt ze een vriend. Het is een vuur waarin je gelouterd wordt. Het is een omzetting, een ontwikkelingsproces waarin het oude verdwijnt en het nieuwe verschijnt, een proces waarin het denken verdwijnt en het hart in zijn volheid gaat functioneren. Dan is het leven een zegening.”

Probeer de techniek van Atisha eens: 
Als je inademt – luister goed, want het is een van de meest verbazingwekkende technieken – als je inademt, stel je dan voor dat je al de ellende van alle mensen in de wereld inademt. Al de boosheid, al de negativiteit, al de hel die er te vinden is adem je in. En laat dit door je hart opgenomen worden. 

Je hebt misschien wel eens gelezen of gehoord over zogenoemde positieve denkers in het Westen. Die zeggen precies het tegengestelde. Ze weten niet wat ze zeggen. Ze zeggen: `Als je uitademt, gooi dan alle ellende en negativiteit naar buiten en als je inademt, adem dan vreugde, positiviteit, geluk en vrolijkheid in.’ 

De methode van Atisha is juist omgekeerd. Als je inademt, adem dan alle ellende en lijden van alle levende wezens op aarde in, uit verleden, heden en toekomst. En als je uitademt, adem dan alle vreugde uit die je hebt, alle gelukzaligheid die je hebt, alle zegeningen. Adem uit en schenk jezelf uit in het bestaan. Dit is de methode van het mededogen: drink al het lijden in en schenk alle zegeningen uit. Je zult ervan opkijken als je dat doet. Zodra je al het lijden van de wereld mee naar binnen neemt, houdt het op lijden te zijn. Het hart transformeert de energie daarvan onmiddellijk. Het hart is een transformerende kracht: neem alle ellende in je op, dan wordt die tot gelukzaligheid getransformeerd… en schenk die dan uit.

Als je eenmaal hebt ontdekt dat je hart deze toverkracht bezit, tot dit wonder in staat is, zul je dit steeds opnieuw willen doen. Probeer het maar. Het is een van de bruikbaarste technieken: ze is eenvoudig en werpt meteen vruchten af. Begin er vandaag nog mee en kijk wat er gebeurt. 

Dit is een van de methodes van Boeddha en zijn discipelen. Atisha is een van zijn discipelen, hij werkt in dezelfde traditie, in dezelfde lijn. Boeddha zegt telkens en telkens weer tegen zijn discipelen: “Ihi passiko – kom en zie”. Zij gaan zeer wetenschappelijk te werk. Het boeddhisme is de meest wetenschappelijke religie ter wereld, vandaar ook dat het boeddhisme elke dag meer terrein wint in de wereld. Naarmate de mensen intelligenter worden zal Boeddha steeds belangrijker gaan worden. Dat kan nauwelijks anders. Naarmate er meer mensen vertrouwd raken met de wetenschap, zal Boeddha een sterkere aantrekkingskracht gaan uitoefenen. Hij zal mensen die wetenschappelijk denken kunnen overtuigen, omdat hij zegt: `Alles wat ik zeg, kun je aan de praktijk toetsen. Ik zeg niet tegen jullie: “Geloof het.” Ik zeg: “Probeer het uit, ondervind wat het is en neem het alleen aan als je het zelf ook zo ervaart. Is dat niet het geval, dan is het niet nodig er geloof aan te hechten.”’ 

Probeer deze schitterende techniek van mededogen eens: neem alle ellende in je op en schenk alle vreugde uit.

Corona Virus

Lieve allemaal,

Wat een bijzondere tijd; deze virus uitbraak raakt ons allemaal. Daarom nemen ook wij onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het afvlakken van de Corona piek.

We hebben daarom besloten om in ieder geval t/m 6 april 2020 alle groeps-activiteiten te staken. Verder zullen de individuele sessies alleen nog via Skype of Zoom worden gegeven. Als je dit niet wil, dan kan je kosteloos de sessie annuleren.

We doen dit met pijn in het hart. Mensen die deelnemen aan een training of groep krijgen van ons nader bericht via de mail over een nieuwe datum.

Diep van binnen hopen we wel dat de Wedergeboorte in ieder geval door kan gaan maar ook dat weten we nu niet zeker. Vooralsnog blijft de datum staan, we zijn ook aan het zoeken naar een ander moment waarop de groep zou kunnen doorgaan.

We denken ook dat deze tijd een kans biedt om letterlijk en figuurlijk meer naar binnen te gaan, te vertragen en te verstillen; de meditaties steunen daarbij. We zijn verder gewoon bereikbaar via mail en mobiele telefoon.

Sterkte  en wijsheid in deze tijd en veel liefs, Lucas & Helene

Ben jij trouw aan jezelf?

Je bent je levensenergie kwijt. Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt. Je voelt je machteloos en gestrest. Moe. Maar hoe komt dit? Hoe komt het toch dat je steeds weer in dezelfde situatie, met dezelfde soort mensen, met dezelfde soort problemen en dezelfde effecten terecht komt? En belangrijker nog; Hoe kom je hieruit?

Hoe zorg je ervoor dat je meer voluit kunt gaan leven en losser komt te staan van beperkende rollen en overtuigingen.

In de lezing ‘Trouw zijn aan jezelf’ wordt hierop ingegaan. Het is een interactieve lezing, waarbij jij de kans krijgt vragen te stellen en je problemen voor te leggen. Doordat er ruimte is voor jouw eigen inbreng, krijg je meer inzicht in wat er in jouw leven gaande is en waar de oplossing zit.

Ben jij er klaar voor om aan het roer van je eigen leven te gaan staan? Schrijf je in door hier te klikken voor de gratis lezing ‘Trouw zijn aan jezelf’ op donderdag 6 februari of donderdag 12 maart 2020 van 20.00-21.30 uur.

Wat OSHO hierover zegt :

“The first birth is not the real birth. One certainly comes out of the physiological womb of the mother, starts functioning as an independent, physiological unit, but there is still a deeper womb — the psychological.

Unless one comes out of that too, the real birth has not happened.” “Meditation is the process of coming out of the psychological womb, coming out of the mind. The moment you are out of the mind, you are free of all limitations.”

DE WEDERGEBOORTE…… Wacht niet, stap er nu in!!!

Meditatieonderhoud

Je weet diep van binnen dat meditatie goed voor je is, en toch schiet het er regelmatig bij in. Onder houden van die verbinding met jezelf in de hectiek van het dagelijkse leven is niet eenvoudig. Daarom is er nu bij LFF de mogelijkheid om met kaart aan alle meditatie-activiteiten deel te nemen: De Meditatiestrippenkaart.

Voor meer uitleg kijk hier en sluit je aan.

Zen & Fitness; mindfulness 2.0

Wil je kennis maken met actieve meditatie? Je meer ontspannen voelen, loskomen van stress en meer in contact met jezelf zijn? Kom dan naar de introductie avond!

Zen & Fitness is een cursus gericht op het leren van diverse vormen van meditatie; het is mindfulness 2.0 Met lichaamswerk en actieve meditaties wordt je, vanuit beweging en lichaamsbewustzijn, meegenomen naar ontspanning, rust en verstilling in jezelf. Alledaagse spanning en stress komt los en mindful zijn wordt eenvoudiger.

Dinsdag 17 september a.s. om 20.00 uur, introductie avond, € 8, aanmelden via
info@lifeforcefitness of 033-8878900 / 06-40318513

Klaar voor de start!

Onze vakantie zit er weer op, na een heerlijk ontspannen periode in de bergen en onder water is het nu weer tijd om aan de slag te gaan. Wij hopen dat een ieder van jullie een fijne tijd heeft gehad en weer opgeladen is en dat we jullie (weer) welkom mogen heten bij een van de activiteiten in seizoen 2019-2020! In de agenda vind je het gehele overzicht.

Relaties Lust of Last(ig)

Lezing Relatiedynamiek

levenskunst-300x200Heb jij ook last van “relatiedynamiek”? Loop jij ook wel eens in jou intieme of werk-relaties met anderen tegen “ruis op de lijn” aan? Vind jij het vervolgens lastig om uit die dynamiek te stappen en het contact met de ander te herstellen? Wil jij hier meer inzicht in?

Kom dan op donderdag 27 september 2018 van 20.00-21.30 uur naar de (interactieve) lezing : Relaties Lust of Last(ig).
Tijdens deze lezing wordt er dieper hierop ingegaan, en is er ruimte voor vragen.

De lezing wordt gegeven door Helene en Lucas van Gool bij LFF aan de Zielhorsterweg 73 in Amersfoort (tegenover station Amersfoort Schothorst) en is gratis.

Naar Binnen…..

Wintertijd, de hele natuur trekt haar energie naar binnen en gaat in spaarstand. Laadt zichzelf op door stil te vallen en het donker in zichzelf en te omarmen.

Ook wij mensen worden in de winter, en zeker rond de kerstdagen, uitgenodigd om hetzelfde te doen; naar binnen gaan, het donker omarmen. Daarom; doe het eens anders, ga mee naar binnen, omarm het duister en je verbind je weer met je innerlijke zelf en laad jezelf op door te vertragen en te verstillen.

Wil je echt in het donker verstillen, kom naar de Darkness Meditation Intensive van
16 t/m 22 december, dagelijks van 20.00-22.30 uur.

Wil je dichter bij jezelf en meer verstild je kerstinkopen doen, kom dan naar
“Mediteren in de stad” op zaterdag 23 december van 08.00 – 18.00 uur (instromen kan ook om 09.30 uur).

Wil jij jezelf opschudden, naar binnen gaan en een intentie voor het nieuwe jaar omarmen, kom dan naar de OSHO Chakra Meditatiedag op zaterdag 30 december van 08.00-18.30 uur.