Bewustzijn, Bevrijding, Bezieling

ja!Onze aanpak van Bewustzijn, Bevrijding, Bezieling (de 3 B’s) bestaat uit diverse lichaamsgerichte trainingen die gericht zijn op bewustwording, bevrijding en transformatie, om authentiek, autonoom en verbonden mens te zijn die volmondig JA! kan zeggen tegen het leven met alles wat zich aandient.

Het zijn losse trainingen met een zeer krachtige samenhang. Om een authentiek, autonoom en verbonden mens te worden moet je werken op alle vlakken: fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch. In het lichaamsgerichte werk worden al deze niveau’s aangesproken. We richten ons op Bevrijding en Bezieling.

Bevrijding maakt je bewust van hoe jouw overlevingsstructuur werkt en bevrijd je je van blokkades en patronen.
Bezieling verbindt je weer met je ziel (kern, bron of wezen) en met al die kwaliteiten waarmee je de verbinding bent kwijtgeraakt.

De opbouw is modulair. Elke module is een afgerond geheel, waarop de volgende module voortborduurt. Modules kunnen los van elkaar gevolgd worden, waarbij de door LFF ontwikkelde volgorde de meest optimale is.

BevrijdingDe Sprong

Module 1: De Sprong: van Zelfkritiek naar Zelfvertrouwen.
In de Sprong maak je je los van de innerlijke kritische stem en bevrijd je jou levensenergie  Lees meer…

Module 2: De Wedergeboorte: Trouw zijn aan jezelf!De Wedergeboorte
In De Wedergeboorte laten we je bevrijden uit de rollen, waarden, regels en overtuigingen uit je kindertijd, zodat jij het leven weer kan benaderen vanuit een kinderlijke eenvoud, onbevangenheid en openheid, eigenheid, kracht, en spontaniteit. Lees meer…

Levenskunst

 

Modules 3: Levenskunst: Relatiedynamiek, intimiteit en vrijheid.
In Levenskunst staat centraal hoe je ruimte kunt nemen voor jezelf en toch in liefdevolle verbinding te zijn met de ander.Lees meer…

BezielingLeven met Bezieling

Module 4: Leven met Bezieling: de Tevreden en Geïntegreerde Mens: Bezieling laat je weer in contact komen met datgene wat wezenlijk is om werkelijk mens te kunnen zijn: de ziel, de kern, of ware aard. In bezieling integreer al die dimensies van mens zijn die we nog steeds in ons meedragen maar waarmee het contact verloren is gegaan.

Verlangen en VerwonderingWie ervaart

Module 5: Wie ervaart?: Deze module keert terug naar de essentie van onze zoektocht als mens, en hoopt het laatst raadsel op te lossen. Namelijk loskomen van de ervaring, welke ervaring dan ook en je werkelijk kunnen verbinden met keuzeloos bewustzijn. Door te onderzoeken wie ervaart en meer en meer daarin terug te vallen lost uiteindelijk de honger op het conflict met ervaringen op en kun je zijn wie je werkelijk bent, namelijk “wie ervaart”

Meerjarig

Ieder module heeft de vorm van een jaartraining met weekeind trainingsdagen en/of meerdaagse retraites. De totale tijdsinvestering is 5 jaar. Echter dit kan ook sneller of met pauzes doorlopen worden.

Lichaamsgericht

LFF maakt bij haar training gebruik van diverse lichaamsgerichte werkvormen, zoals actieve meditaties, Reichiaans ademwerk, rebirthing, innerlijk kind werk, voice dialogue, focussen, en lichaamsgericht zelfonderzoek. Naarmate de deelnemer dieper de training ingaat worden de trainingsvormen subtieler.

Deel deze informatie