Zen & Fitness

mediteren kan iedereen

Zen en FitnessZen & Fitness

WIL JIJ:

Leren mediteren? Bewuster leven? Minder in je hoofd zitten? Meer contact met je lichaam? Loskomen van de alledaagse stress en druk? Meer energie voor jezelf? Patronen loslaten en doorbreken? Meer vreugde en vervulling? Meer zingeving? Mensen ontmoeten zoals jij? Meer kracht, richting en helderheid?

Dan is Zen&Fitness zeker iets voor jou!

Zen & Fitness is een unieke actieve lichaamsgerichte methode die je anders om leert gaan met onrust, spanning en stress. We maken gebruik van een unieke mix van OSHO actieve meditaties en lichaamswerk en dit geeft je de kans om te leren mediteren op een manier die past bij de mens van Nu.

Het kenmerkt zich door de no-nonsense, nuchtere, laagdrempelige en toegankelijke aanpak. Verder geeft het je de ruimte om je te uiten, jezelf te ontwikkelen en vooral jezelf te zijn. Het hebben van plezier in meditatie is hierbij ons hoofddoel. Een feest voor lichaam en geest! Dynamisch en ontspannend, verkwikkend en verdiepend, opladend en rustgevend.

Deelname aan Zen&Fitness zorgt voor meer rust in het hoofd, meer energie, minder stress en spanning, meer helderheid, makkelijker uiten, meer in het gevoel, gemakkelijker in het leven staan, meer openheid, steviger en krachtiger voelen, verstilling en ruimte in jezelf ervaren en weer richting krijgen.

Zen&Fitness is landelijk in diverse plaatsen beschikbaar en is toegankelijk voor iedereen die iets nieuws wil onderzoeken!

Kijk voor meer informatie op www.zenenfitness.nl

Cursisten over Zen & Fitness

Herman:
“Een dag LFF is een dag dichter bij mezelf.”

Monique:
“Zen & Fitness heeft bij mij een diepe ontspanning en verbinding met mezelf gebracht, meer helderheid, minder zwaarmoedig en zwaarlijvig. Ik heb meer energie en kracht gekregen en tegelijkertijd rust en vertrouwen in de manier waarop ik me in het leven voortbeweeg.”

Mirza:
Ik ben dan weer met een traan, dan weer met een lach mijn oorspronkelijke levensenergie aan het herontdekken. Ik voel me door Zen & Fitness maar ook door de sprong en de wedergeboorte bevrijd van al heel wat conditionering. Deze ontdekkingstocht geeft me diepgang, heling en heel veel plezier. Ik kan naar mezelf kijken en aanvaard mezelf en de wereld meer dan ooit.”

Ronald:
“Wat het me opbrengt is ontspanning, verdieping, relativeren, een open geest ,minder oordelen, meer energie, en het schept een band met de andere deelnemers.”

Ruurd:
“Zen & Fitness slaat op adequate manier de brug tussen het oosten en het westen.”

Karin:
“Het is prettig om wekelijks een opkikker te krijgen en daardoor minder in mijn hoofd en meer in mijn lijf te komen. Lucas is veilig en prettig en heeft veel humor.”

Erika:
Ik volg bij Lucas de Z&F en doe mee aan de sprong “Levenskracht en Expressie”. Het werkt voor mij. Voor het eerst voel ik mij thuis en durf mij te uiten binnen een groep.
Hoe komt dat?:
Ik mag hier mezelf zijn. Ik hoef niets meer te verbergen en heel langzaam begin ik zelf te ontdekken wat ik al die jaren heb verborgen. Er is geen goed en er is geen fout. Erger nog, langzamerhand kom ik er achter hoe ik zelf degene ben die mezelf veroordeelde. Hoe ik, voordat anderen dat deden al had bepaald of iets goed was of fout. Daar handelde ik naar.
Hier mag ik mezelf laten zien met alles erop en eraan, ik mag mij kwetsbaar opstellen.
En langzaam maar zeker wordt het stiller in mij. Niet altijd, soms is het een grote chaos. Maar naast die chaos is er ook iets anders, een accepteren van mezelf zoals ik ben. Een weten dat het goed is zoals het is.
Wat hierbij enorm helpt is dat Lucas zichzelf ook kwetsbaar opstelt. Hij is de leraar, maar hij is ook mens. Hij leidt de groep, maar is ook een deel van die groep, hij staat er niet boven. En als het nodig is, is er ook tijd voor iemand die iets extra nodig heeft.
Lucas heeft ook een heel nuchtere kijk op dingen. Soms blijf je ergens emotioneel helemaal in hangen en het enige dat hij zegt is: “Even rustig voelen. Waar voel je dit in je lijf en hoe voelt het?”, en “Wat heb je nodig?” Je voelt het zakken en kunt er direct op een andere manier naar kijken. Vanuit rust naar je leven op dit moment kijken maakt het al meteen lichter.
Kortom, ik kan iedereen aanraden om eens een avond bij Lucas te komen kijken. Het werkt als je meer over jezelf wilt leren en/of als je wilt mediteren maar de rust niet kunt vinden daarvoor. De ingang naar meditatie is anders en daardoor beter toegankelijk voor iedereen.

OSHO is a registered trademark of Osho International Foundation, used with permission, www.osho.com/trademarks
Some material used here (images and text excerpts) is Copyright © OSHO International Foundation, www.osho.com/copyright

Deel deze informatie

Een gedachte over “Zen & Fitness

 1. Janneke

  Ik ben geen stlzitter en zocht een manier om meer naar binnen te gaan en rustiger te worden, waardoor ik wel weer makkelijker stil kan gaan zitten 🙂
  De actieve meditaties maken dat ik op een dynamische actieve wijze meer in de ontspanning kom.
  Ik heb al meer energie en ik geniet.
  Lucas is een leraar die in stilte en zachtheid aanwezig is en waar nodig leidt.
  Een absolute aanrader….heerlijk !

Reacties plaatsen niet mogelijk.