Individuele begeleiding

individuele_begeleiding

Iedereen loopt in het leven wel eens tegen zijn grenzen aan. Het kan zijn dat je langzaam bent opgebrand, het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je niet meer vooruit en ook niet achteruit komt. Het kan zijn dat je een overweldigende gebeurtenis hebt meegemaakt en sindsdien het idee hebt dat niets meer werkt. Wellicht bekruipt je dan het gevoel wat nu? Misschien merk je dan dat goedbedoelde raad van vrienden, kennissen en anderen niet meer helpt, en zelfs tot nog meer irritatie leidt. Individuele begeleiding kan dan een uitkomst bieden. De individuele begeleiding richt zich op begrijpen wat er is, de oude ervaring die wordt geraakt laten ontladen en integreren en weer in beweging komen. In de aanpak is er alle ruimte voor jou om te zijn zoals je bent en te zijn met wat er is en te onderzoeken.

Visie

Elk mens heeft het geboorterecht om zichzelf te zijn en te worden. Het terugclaimen van dit geboorterecht vraagt om een verandering van jou als mens van binnenuit. Een verandering die je laat breken met alles wat je tegenhoudt om jezelf te zijn en die uitgaat van het standpunt dat je OK bent zoals je bent, zodat je uiteindelijk een staat van zijn bereikt waarin je oordeelloos naar jezelf en anderen kunt zijn.

Op reis

In het proces wordt je mee op reis genomen uit je hoofd (het denken) naar je lichaam (het gevoel). Je lichaam met zijn lichaamssensaties en je ademhaling zijn de middelen waarmee we werken. Vanuit de gecreëerde ruimte en het herstelde contact met je gevoel en je intuïtie ga je het denken weer aansturen, zodat dat kunt gaan doen wat echt bij jouw natuur past.

Van duisternis naar licht

De individuele begeleiding rust op twee poten; therapie en meditatie. De therapie laat je bewust worden van wat je niet bent, van je conditioneringen je overtuigingen, van alles wat je blokkeert om natuurlijk te zijn. Maar alleen therapie lost niets op, om werkelijk van binnenuit, vanuit bewustzijn en alertheid een verandering door te maken zijn de meditaties nodig. Meditatie zorgt voor het ontstaan van een nieuw bewustzijn en laat je aarden in de realiteit zodat je kunt ontdekken wie je echt bent. De combinatie van beide maakt het mogelijk dat veranderingen intens en snel kunnen plaatsvinden.

De verschuiving van probleem oplossen naar getuige zijn is een verschuiving van proberen het verleden te veranderen, naar het vinden van een plek in jezelf om te rusten en vrede te hebben met jezelf. Al onze verdedigingsmechanismen, overtuigingen, conditioneringen en trauma’s bevinden zich in het lichaam en het brein; ze bestaan niet in je bewustzijn. Het herstellen van de verbinding met deze onbevlekte, pure en open ruimte zorgt voor transformatie en een werkelijk gevoel van jezelf zijn.

De sessies duren 1,5 uur. De sessies zijn zo ontworpen om bepaalde gedachten, emoties, sensaties en herinneringen onder de aandacht te brengen. Wanneer deze ervaringen worden erkent, is de tweede stap om ze te accepteren in plaats van te proberen ze te veranderen of kwijt te raken. Door bewust en getuige te zijn van wat er is, gebeurt de verandering natuurlijk zonder iets direct te hoeven doen.


De technieken

In de sessies wordt gebruik gemaakt van een veelheid van technieken. In het begin wordt er gewerkt met technieken die oorsprong hebben in de Bio-energetica en Reichiaans ademwerk en emotionele ontlading. Het doel van dit werk is om de lichaamsenergie los te maken. Vervolgens wordt er gewerkt met technieken uit de primaltherapie, innerlijk kind werk, terugkeer naar Essentie, en Somatic Experiencing.


Tot Slot

De individuele begeleiding van Life Force Fitness richt zich niet op het effectiever, efficiënter, of ambitieuzer worden. LFF richt zich op het afleren van dit bijna ‘dwangmatige’ en op de toekomst en naar de omgeving gerichte doen. Terug naar je wortels, leer eerst eens mens te zijn door daadwerkelijk alleen totaal in het hier en nu te zijn, als een kind; speels, nieuwsgierig, no limits, maar met een volwassen en schone, heldere innerlijke spiegel. En dan laat je al het oude, dat wat je beperkt om totaal te zijn los en waag je de sprong.

In deze individuele begeleidingstrajecten worden alle beschikbare middelen gebruikt om te komen tot beantwoording van JOUW vraag, en de verandering te bewerkstelligen die jij voor ogen hebt.
Een bijzonder aspect van de individuele begeleing betreft de ondersteuning en integratie van trauma. Hierin heeft het LFF zich gespecialiseerd. Zie ook www.traumaoplossingen.nl

De kosten voor een sessie individuele lichaamsgerichte of trauma  therapie bij Lucas van Gool zijn € 110 (per 1/1/2023)
De kosten voor een sessie individuele lichaamsgerichte therapie bij Helene van Gool – van der Vlist zijn € 90 (per 1/1/2023)

Reacties op de individuele begeleiding

 

Mary:
“Hoewel ik minder prettige ervaringen heb gehad met individuele sessies, ben ik toch een keer naar Lucas gegaan. Onder het mom van “je weet maar nooit”. Eindelijk mocht ik een therapeut ervaren, waarbij ik mijn totale autonomie kon behouden. Ik werd op een vriendelijke en integere manier uitgenodigd. Er was een kader, maar op elk moment werd ik gevolgd en ondersteund in wat zich bij mij aandiende en het bleef ook bij mij. Het was helemaal van mij. Tot op het bot. In een open en veilige ruimte’ met een geweldige, open en veilige gids.”

Marlies:
“Steeds meer kan ik in mijn lijf en met wat er is aanwezig blijven. Er is al veel veranderd. Het is nog heel breekbaar, maar ik kan mezelf eindelijk weer voelen, al is het niet altijd even prettig. Je bent een enorme steun voor me. Je laat me zien en leren dat ik niet alleen maar angst en twijfel ben. Ik kan meer en meer leven in plaats van overleven. Je laat het heel erg bij mij en dat is goed. Je voelt aan waar ik ben en respecteert dat. Het nodigt me uit om me te openen. Het is de weg van het hoofd naar het hart. Ik zit minder vast aan alles waar ik controle over wilde houden en dat voelt bevrijdend. Ik voel nu ruimte, en ik kan nu meer doen wat ik wil.”

 

Deel deze informatie

Geef een reactie