Meditatie: de Basis

‘Meditatie’ is een natuurlijke staat van zijn waarin je volledig in het hier en nu wakker en aanwezig bent.  Maar bij veel van ons is het aanwezig als een slapende kwaliteit die erop wacht om weer te worden gewekt. Meditatie geeft je weer fleur en kleur!!!
Je kunt deze bewustzijnstoestand bereiken door meditatie technieken te beoefenen. (lees meer..)

Meditatie zorgt voor rust en verstilling, kracht en helderheid, ruimte en richting, volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Mediteren is dus goed, maar in een keer stil zitten in lotushouding blijkt lastig voor de drukke westerse mens. Daarom gebruiken we Binnen de LFF aanpak de OSHO actieve meditaties (70-er jaren ontwikkeld door de Indiase Mysticus OSHO.).

Met actieve meditaties bereid je je actief voor op Meditatie:

  • Is je lichaam rusteloos? Geef het de ruimte.
  • Draait je brein op een te hoog toerental en maakt het overuren? Laat je brein zichzelf buiten adem raken!
  • Geven je emoties je hoofdpijn, maagpijn of slapeloze nachten? Breng ze tot ontlading door krachtige bewegingen en door catharsis: lachen, schreeuwen of huilen.

De diverse stappen ontlasten je zodat niets meer in de weg staat om ontspannen, stil, en in het hier en nu alert te zijn.

De actieve meditaties laten je:

  1. Je ‘batterijen opIaden’ wanneer dat nodig is.
  2. Een ontspannen en stille staat van bewustzijn te ervaren die je voedt en je tegelijkertijd verbindt met wie je werkelijk bent.
  3. Om vele ‘slapende kwaliteiten’ in je te voeden en te gaan gebruiken.
  4. Je volledige potentieel te realiseren.

Binnen LFF wordt Meditatie aangeboden in de volgende activiteiten:

Zen & FitnessZen & Fitness

Dit is een doorlopende groep die wekelijks (in de nabije toekomst landelijk) plaatsvindt. Het is een mix van lichaamswerk en OSHO actieve meditaties, met als doel kennismaking met meditatie en als doorlopend onderhoudsprogramma. (lees meer over Zen & Fitness)

Meditatiedagenmeditatiedagen

Tijdens een meditatiedag krijg je meerdere meditaties aangeboden rondom een bepaald thema. Het zijn dagen voor verdieping in meditatie, om mensen te ontmoeten met een zelfde interesse, of om even jezelf te resetten of kennis te maken met meditatie. (lees meer over meditatiedagen)

Meditatie IntensiveMeditatie Intensive

Meditatie Intensives zijn intensieve meditatiebijeenkomsten van meerdere avonden of ochtenden achter elkaar. Het zijn diepgaande processen voor als je vindt dat het tijd is om eens goed op te ruimen en je weer met jezelf je eigen stilte, rust, kracht, helderheid en echtheid te vervinden. Er wordt gebruik gemaakt van OSHO Meditatieve Therapieen. (lees meer over intensives)

Meerdaagse Meditatie RetraitesMeerdaagse Meditatie Retraites

In een retraite neem je echt tijd om terug te keren naar de bron in jezelf. Je neemt even een pauze van de wereld, en neemt de verantwoordelijkheid om te verstillen en te verdiepen in meditatie. Een pauze van de dagelijkse bezigheden terug naar een nieuwe frisse energie in jezelf. (lees meer over meerdaagse retraites)

OSHO is a registered trademark of Osho International Foundation, used with permission, www.osho.com/trademarks
Some material used here (images and text excerpts) is Copyright © OSHO International Foundation, www.osho.com/copyright

Deel deze informatie