Meditatie Intensives

intensivesMeditatie Intensives: Groot onderhoud voor lichaam en geest

Voor vrijwel alles in ons leven reserveren we tijd en geld om het te onderhouden: we schilderen ons huis, maken het schoon, laten grote en kleine beurten aan de auto uitvoeren, geven ons lijf de nodige aandacht met fysieke inspanning, sauna en zonnebank. Echter het meest belaste deel van ons hele bestaan wordt structureel vergeten: ons brein. Dit deel staat 24 uur per dag onder druk. Van alle kanten krijgt het brein input die het moet verwerken en ergens moet opslaan: internet, werken achter de computer, vergaderen, contact met anderen, reizen met auto en trein, lezen, tv. Het brein loopt almaar voller en voller, maar krijgt eigenlijk nooit eens goede schoonmaak- en onderhoudsbeurt.

Meditatie Intensives zijn intensieve meditatiebijeenkomsten van meedere avonden achter elkaar. Het zijn diepgaande processen voor als je vindt dat het tijd is om de bovenboel eens goed op te ruimen en ruimte te maken om helderheid te krijgen over de weg die je moet gaan.

Er zijn verschillende intensives waaraan je kunt deelnemen:

• OSHO Dynamische Meditatie: geboorte geven aan jezelf
• OSHO No-Mind Intensive: via wartaal naar je wezen
• OSHO Born Again Intensive
• OSHO Inner Flowering Intensive
• OSHO Mystic Rose Intensive
• OSHO Darkness  Intensive

Voor de data en de locatie van de cursus verwijs ik je naar de agenda
lijn

int_dynOSHO Dynamische Meditatie: geboorte geven aan jezelf

Dit is de ijsbreker onder de meditaties om je levendigheid terug te vinden. Deze meditatie intensive is voor iedereen, waar je ook bent op je reis naar binnen. Deelname aan de dynamische meditatie intensive kan zorgen voor een transformerende nieuwe start van je leven.Dynamische meditatie is een ochtend meditatie. Wanneer je ontwaakt, komt de hele natuur tot leven. De nacht is vertrokken, er is geen duisternis meer, de zon komt op, en alles wordt bewust en alert. De eerste meditatie is daarom een meditatie waar je constant alert, bewust en aanwezig moet blijven, bij alles wat je doet. De eerste fase, ademen: de tweede stap catharsis, de derde stap de mantra, de mahamantra: HOE, de vierde fase bevries en wees stil, de vijfde fase vier feest.
lijn

int_nomindOSHO No-Mind Intensive: via wartaal naar je wezen

Het hele meditatieproces van deze week staat in het teken om de meditatieve staat van zijn, de staat van niet denken of No Mind te bereiken. Bij deze zeer krachtige meditatie techniek maak je gebruik “gibberish” (wartaal) om de stilte in jezelf te ervaren. In de eerste fase uit je jezelf in wartaal. Gooi alles eruit zonder woorden te gebruiken. In de volgende fase zit je in stilte. In de derde fase laat je jezelf helemaal ontspannen. Ervaar de zuiverende werking van deze intensieve meditatie week.
lijn

int_bornagain2OSHO Born Again Intensive

Deze meditatie richt zich op het hervinden van je kind staat van zijn: spontaan, open, nieuwsgierig, speels, totaal en vol levensvreugde. Dit diep doorwerkende en dynamische proces stelt je in de gelegenheid je overtuigingen en de dieper onderdrukte verlangens bloot te leggen en los te gooien.In het eerste uur van deze meditatie sta je jezelf toe kind te worden en alles te doen wat je als kind al altijd wilde doen, en wel helemaal totaal! Dit zal je een gevoel van vrijheid, loslaten, onbezorgdheid, expressie, energie en spontaniteit geven. Je voelt je als herboren. Alles is geoorloofd wat je helpt om je onderdrukte energie te bevrijden en ze tot uitdrukking te brengen.Het tweede uur is ervoor om diep te ontspannen en in meditatie te gaan. Je duikt in je innerlijke leegte en stilte. Na het uitrazen van het eerste uur zul je ervaren hoe je heel natuurlijk in meditatie zakt.

lijn

int_innerflowerInner Flowering Intensive

Deze zevendaagse intensive richt zich op het hervinden van je eigen ‘innerlijke bloem’, zodat deze weer kan bloeien en haar of zijn eigen unieke geur kan verspreiden. Elke dag 15 minuten wartaal om je denken te omzeilen, 45 minuten lachen om de buik te openen, 45 minuten huilen om het hart te zuiveren, 45 minuten stilte om de knop van je bloem open te laten gaan en 10 minuten let go om jouw geur te verspreiden. Een proces met een diepgaande zuiverende werking.

lijn

int_mysticroseOSHO Mystic Rose

Toen Osho in april 1988 de Mystic Rose meditatie in Poona ontwikkelde, heeft hij gezegd dat dit zijn belangrijkste en meest transformerende meditatie zou worden. Sindsdien hebben duizenden mensen aan dit unieke en intensieve transformatieproces deelgenomen. De Mystic Rose verbindt diepe psychologische reiniging, versterkende en helende uitwerking op psychisch niveau en een verbreding en uitdieping van bewustzijn en meditatie.De Mystic Rose duurt 21 dagen, waarbij elke dag drie uur aan het proces wordt besteed. In de eerste week duik je helemaal in het lachen, om je van de zieke van serieus zijn te bevrijden. Tijdens deze eerste week in de groep word je speelser en leer je over jezelf, over de anderen en het leven te lachen. Tijdens deze week worden remming op vele niveaus losgemaakt. Je zult gaan lachen als nooit tevoren.In de tweede week neemt het huilen ons mee naar diepere lagen waar verdriet en machteloosheid,angst en pijn losgemaakt kunnen worden. Als je deze lagen loslaat in het huilen, los je op deze manier de pijn en leiden uit vele levens op, en helen vele wonden. OP deze manier open je jezelf voor een lichtheid en kracht die we maar zelden ervaren. Tranen zijn de taal van het hart, door het hart te laten spreken ontwikkelen we een diep medeleven en accepteren we onszelf. We worden gewoon meer menselijk. In de derde week wordt het na de reiniging en het ruimte maken van de eerste twee weken heel gemakkelijk om in stilte en meditatie te gaan. We laten alles gewoon zijn zoals het is in ontspanning en bewustzijn. Zo word je de innerlijke getuige.

lijn

Darknes Intensive

Deze dagen zijn ook een uitnodiging naar binnen te gaan en je te verbinden met jezelf. Uit contact met de wereld, naar binnen gaan in de duisternis en jezelf terugvinden.

De duisternis meditatie geeft vorm aan deze uitnodiging, om de vrede en de rust van de stille nacht in jezelf te vinden, en je te verbinden met diepe ontspanning in jezelf.

De  techniek van de duisternis meditatie is al 5000 jaar oud, vindt haar oorsprong in de Vighyan Bhairav tantra (boek der geheimen) en heeft de volgende aanwijzing: “tijdens een pikdonkere regenachtige nacht, ga de duisternis binnen als de vorm van alle vormen”. Als je de duisternis kunt binnen gaan, als er geen angst is, dan is er totale ontspanning. Als je één kunt worden met de duisternis, ben je erin opgelost, dan is er overgave, je bent het domein van onsterfelijkheid binnen gegaan.

Deze intensive bestaat uit 7 avonden van 2 uur. Elke avond beoefen je de techniek die bestaat uit 30 minuten wartaal en beweging om de dag van je af te werpen, waarna er een fase van 60 minuten volgt waarin je met open ogen in het duister staart.

lijn

OSHO is a registered trademark of Osho International Foundation, used with permission, www.osho.com/trademarks
Some material used here (images and text excerpts) is Copyright © OSHO International Foundation, www.osho.com/copyright

lijn

 

Cursisten over de Meditatie intensives

Wim, Born Again Intensive
“Ik vond het een heerlijke belevenis. Het uitleven op de kussens, matrassen, dekens en knuffelbeesten, was voor mij een uitnodiging om er helemaal in te gaan. Bedankt voor deze gelegenheid.”

Mary:
“Elke avond, 7 dagen achter elkaar. Alleen al die keuze bracht mij in een staat van eenvoud; dit is wat ik ga doen deze week en de rest gaat ook gewoon door, maar is even niet zo belangrijk. Ik heb me laten verrassen door mijn intense verdriet, mijn enorme woede, mijn verwardheid, mijn geweldige humor en mijn lieve, zachte speelsheid en nieuwsgierigheid. Alles mocht er helemaal zijn. Op weg naar de tweede avond voelde ik al, hoe enthousiasme en: weerstand kwamen en gingen. En dat ze precies hetzelfde zijn. Na de tweede avond was ik verbaasd, hoeveel ruimte ik voelde in mijn dagelijkse leven. Onmiddellijke integratie. Rust, ruimte, aandacht, voor mezelf en ook voor anderen, gewoon doen wat er te doen is en weer loslaten. En dan dient zich het volgende wel weer aan. Eenvoud en opluchting. En een stille dankbaarheid. . Jippie… … fluistert mijn hart zachtjes en mijn buik giechelt mee.”

Gerardine, No Mind Intensive;
“Na afloop van deze week had ik een grote opruimbeurt gehad. Ik voelde me ook een beetje wankel op mijn benen. Ik mag me nu met mezelf opvullen, stapje voor stapje. Maar de mooiste ervaring van dit alles was en is, dat ik mijn blijdschap en zachtheid in mijn bekken weer heb gevoeld. De opening is gemaakt. Bedankt voor deze week.”

Deel deze informatie

Geef een reactie