Lucas van Gool

DSC_0277-4
Lucas van Gool (1964) is (trauma)therapeut, cursusleider en de oprichter van het Life Force Fitness Instituut. Life Force Fitness richt zich op het vrij laten stromen van je levensenergie, jouw Life Force. Lucas ontwikkelde een breed scala van workshops, cursussen, intensives, jaartrainingen en individuele begeleiding. Lucas is een warm mens en een geïnspireerd leraar. Hij leidt de groep, maar is ook een deel van die groep. Hij heeft zelf de lange weg afgelegd: van beroepsofficier bij de landmacht met twee missies in Bosnië, via een burn-out, kwam hij daarna als Sannyasin, leerling van Osho, weer in contact met zijn ware zelf. Hij is gediplomeerd Osho meditatie-leider en therapeut en Somatic Experiencing® practicioner.

Met LFF richt Lucas zich op “het ondersteunen van mensen bij het realiseren van hun ware aard”. Hij zei ooit: “ Ik ben er voor jou zodat jij er weer voor jezelf kunt zijn”. En dat maakt hij waar.

Naast de vaste lessen in Amersfoort en omgeving geeft Lucas workshops in binnen- en buitenland. Zomers organiseert hij de Zomersprong op locatie. Lucas werkt ook voor bedrijven en instellingen zoals o.a. de Landmacht (traumaverwerking).

AGB Code Zorgverlener : 90-048176
AGB Code Praktijk : 90-56066
SBLP Lidmaatschap : 23046404
RBCZ Licentie : 808265R
www.rbcz.nu
www.sblp.nl

Cursisten over Lucas:

“Lucas is veilig en prettig en heeft veel humor.”
“Lucas stelt zichzelf ook kwetsbaar op. Hij is de leraar, maar hij is ook mens. Hij leidt de groep, maar is ook een deel van die groep, hij staat er niet boven. En als het nodig is, is er ook tijd voor iemand die iets extra nodig heeft.”
 
“Lucas is concreet, niet zweverig en met humor en respect.”

Opleidingen Lucas

• Humaniversity en Encounter training (2000)
• Osho Risk en de Osho Therapeuten training (2001-2003)
• Osho Co-Dependency & Inner Child Training (2002-2004)
• Osho Pulsation (2002-2004)
• Somatic Experience trauma therapie (2004-2006)
• Osho Risk Essence Training (2004 – heden)
• en heel veel Osho meditaties (dagelijks & voortdurend)

Inspiraties

Lucas over de Life Force Fitness aanpak:

“Het is het (nog steeds veranderende) ‘eindresultaat’ van mijn eigen proces en zoektocht naar mijn ware aard. Eigenlijk heb ik alles wat mij de ogen heeft doen openen in een voor mij logische volgorde gezet. Het is geen ’turbo injectie’ proces maar een rustig gestaag, zuinig maar volhardend doortuffende diesel, die aan komt waar hij moet zijn. Je kunt ook in de turbo GTI stappen maar de kans dat je een afslag of zelfs de plaats waar je wil aankomen mist is groter dan bij de diesel. Het vraagt toewijding om te groeien naar je volledige potentieel als mens. Het vraagt een investering in jezelf, een volmondig JA naar de zoektocht op de vraag wie ben ik? Het betekent met heel je hart en al je vuur in het diepe springen terwijl je verbonden blijft met de wereld en je opgedane ervaringen gebruikt als baken voor deze zoektocht. Daarom bied ik geen snel kortlopend proces maar een proces dat je via stappen steeds meer terugbrengt naar wie je werkelijk bent; een ziel, gematerialiseerd bewustzijn met de unieke capaciteit om zowel in de wereld te zijn als in het absolute. Volledig vrij, bewust en verbonden met zichzelf en alles om zich heen, met een verlangen om zijn unieke zijn en gave te delen met de wereld.
Het is mijn weg, mijn unieke gave, om mensen die weer in contact zijn gekomen met dit verlangen van de ziel te ondersteunen tijdens hun proces van herwinnen en herontdekken van hun essentie.
De Life Force Fitness aanpak neemt met compassie de persoonlijkheid mee op reis en laat zien dat het OK is dat hij er is. Er is ook nog een andere wereld “het absolute”, die zoveel meer te bieden heeft dan de persoonlijkheid. Ik nodig iedereen die dit leest uit om eens te komen proeven en te starten met ‘Zen en Fitness’ en uiteindelijk ‘de Sprong’ te wagen om te gaan ‘leven vanuit essentie’. In 1999 kwam ik nood geboren met meditatie en lichaamsgericht werken in aanraking. Ik had me na een periode van ontkenning en vluchten ziek gemeld van mijn werk. Ik stond op een kruispunt in mijn leven, en in me klonk een groot HELLUP wat nu. Ik was net vader geworden van mijn oudste zoon Stefan en ik had geen idee hoe ik dat moest doen. Ik had als beroepsofficier bij de Landmacht twee missies in Bosnië achter de rug, waarbij iedereen vond dat ik geweldig was in mijn werk. En ik dacht alleen maar, ik ben nog liever postbode.
Ik voelde me totaal overweldigd door de situatie waar ik in zat. Niets leek meer zin te hebben. Ook naar mijn pasgeboren kind toe was ik alleen maar in verwarring en in een overbezorgde en verzorgende rol terecht gekomen. Tijdens deze periode herinnerde ik mij iets wat Henk Visser ooit zei. “Waarom ga je niet mediteren” en hij gaf me een boek van Osho; Tantra het allerhoogste inzicht. Op het moment dat hij mij dit aanreikte was ik er nog niet klaar voor. Maar in deze periode van grote nood herinnerde ik me dit weer. Dus ik ging aan de slag met meditatie. Deze fase van experimenteren met Osho’s meditaties was voor mij de opening naar een nieuwe fase in mijn leven. Die van naar binnen gaan en uitzoeken wie ‘ik ben’. En zo begon een intense, boeiende, verwarrende, vervullende, en vernieuwende reis.
Ik besloot al snel mijn ervaringen en de lessen door te geven. Ik zag dat ik een echte leraar ben. Daar waar de reis ooit begon vanuit de onmacht en paniek, deel ik nu met groot plezier een reis die mij heeft meegenomen van expressie, naar mezelf zijn, naar ervaren en uiteindelijk gewoon ‘zijn’.”

Lucas van Gool

Deel deze informatie

3 gedachten over “Lucas van Gool

  1. Pingback: De mythes van succes » Door: Judithjus -

  2. Pingback: Doorbreek het taboe rondom seksueel geweld » via @urbanchicksnl

  3. Pingback: De mythes van succes | Juni & more B.V.

Reacties plaatsen niet mogelijk.