Levenskunst

Levenskunst

Levenskunst; relatiedynamiek, intimiteit en vrijheid

Iedereen heeft relaties: met liefdespartners, met collega’s, met vrienden, met kinderen. En in deze relaties worden we regelmatig geconfronteerd met problemen, veroorzaakt door patronen die lastig zijn en die maar niet willen veranderen.

Patronen waardoor we ons teleurgesteld, gefrustreerd, eenzaam en onbegrepen voelen, die zich keer op keer herhalen en een destructief karakter hebben. We zouden het wel anders willen maar we vallen steeds terug in dezelfde valkuil. Vaak snappen we niet waar zo’n patroon vandaan komt en hebben we geen idee hoe we er mee om moeten gaan.

In de Levenskunst training ga je daadwerkelijk aan de slag met deze patronen. Niet ‘praten over’ en advies krijgen over ‘hoe het moet’ maar zelf ervaren en doen. Je zult inzicht, achtergronden en ‘gereedschap’ krijgen om te herkennen wat de symptomen zijn, hoe met zo’n patroon om te gaan en hoe je het patroon uiteindelijk kan veranderen en transformeren zodat zich een weg naar nieuwe mogelijkheden opent.

Het is een lichaam- en ervaringsgerichte training met een diepgaande transformerende werking. De training vraagt om een nieuwsgierige, open en avontuurlijke instelling. Deelname geeft de kans om zelfstandig, open, eerlijk en verbonden met jezelf, relaties aan te gaan en je niet meer te laten leiden door schaamte, oude pijn en angst.

In deze training ga je kijken hoe de dynamiek in jou relatie werkt en hoe jij intimiteit en vrijheid in deze relatie kunt creëren. Je zult leren en gaan begrijpen hoe de rollen, verwachtingen, en patronen die jij als kind hebt aangenomen om liefde en goedkeuring te krijgen meeneemt in je relaties. Door de wereld van jouw “innerlijke kind” te onderzoeken, zul je gaan ontdekken wat jouw aandeel is in de relatie dynamiek, en hoe jij je eigen kwetsbaarheid en gevoeligheid kunt helen en deze kwaliteiten mee kunt nemen in de intieme relaties. Hierdoor herontdek je stap voor stap met de ander om te gaan vanuit liefde, verbinding en ruimte voor jezelf.

De cursus bestaat uit 8 weekeinden.

Voor de data en de locatie van de cursus verwijzen we je naar de agenda

Deel deze informatie

Geef een reactie