Talking to the BodyMind

7 daagse Meditatie Intensive Talking to the BodyMind
door Pratito 6-12 November 2023

Introductie avond donderdag 5 oktober van 20.00-22.00 uur, € 10

Een kennismaking met deze meditatie die gaat over vriendschap sluiten met jezelf, het accepteren van wie je bent. Gewoontemechanismen, op jonge leeftijd aangeleerd, creëren symptomen en problemen waar we vandaag de dag mee worstelen.

In een lichte trance, een combinatie van diepe ontspanning en alertheid, word je begeleid om de kracht van je onbewuste mind om te buigen en zijn zelfhelende energieën te benutten. Zo ervaar je het onderscheid tussen wat het lichaam ons vertelt en wat ons verstand daar vaak voor in de plaats zet.

 

7-daagse Meditatie Intensive Talking to the BodyMind door Pratito
6-12 november 2023

OSHO® Jezelf de vergeten taal helpen herinneren van het praten met je BodyMind

Tijdens dit 7-daagse proces verdiep je het contact met je BodyMind systeem. Begin je eenmaal met je lichaam in relatie te treden, dan laat het zich overreden, het hoeft niet gedwongen te worden. Het lichaam is een prachtig geschenk, we bestaan erin en het verdient alle zorg die we eraan besteden – het is onze verantwoordelijkheid.

Dus 7 dagen lang… het zal er in het begin een beetje absurd uitzien omdat het ons nooit geleerd is tegen ons eigen lichaam te praten – toch kunnen er ‘wonderen’ door gebeuren.

Door energie te geven aan het proces van zelfgenezing, zal op een natuurlijke en spontane manier de balans tussen lichaam, mind en bewustzijn in je dagelijkse leven terugkeren.

Van 6 t/m 12 november, iedere avond van 20.00-22.00 uur € 135

Over Pratito:

“Zo jong en onervaren als ik was, één ding wist ik zeker: huis-tuin-kind zou het niet worden voor mij. Ik wilde meer van het leven; eropuit!

Eerst vanuit de provincie naar Utrecht en uiteindelijk de reis naar India. Zo kwam ik terecht bij Osho, een Indiase mysticus. Hij leerde mij, dat het avontuur niet buiten maar binnenin mij ligt en gaf mij de naam Dhyan Pratito.

Als ervaren meditatie begeleider en getraind in therapeutische meditatie technieken ondersteun ik mensen bij het zoeken naar balans tussen lichaam en geest. Mijn ervaring als intensive care verpleegkundige gedurende 25 jaar heeft mij ook geleerd hoe belangrijk preventie is.” Op de website bodymindmeditatie.nl vind je meer informatie.

Uit: Osho – Body/Mind Balancing

Deze geleide meditatie is een herinneringsproces aan een taal die de meesten van ons zijn vergeten. Het is de verbindingstaal met je eigen lichaam. Communiceren met je lichaam, er tegen spreken, naar zijn boodschappen luiste-ren, was in het oude Tibet een algemeen bekend gebruik.

De hedendaagse medische wetenschap begint pas nu te erkennen wat de wijzen en mystici altijd hebben geweten: dat mind en lichaam geen van elkaar losstaande entiteiten zijn, maar intensief met elkaar in verbinding staan. De mind kan de toestand van het lichaam beïnvloeden, precies zoals de toestand van het lichaam de mind kan beïnvloeden.

Deel deze informatie