In contact met jezelf bij LFF Instituut

Foto: Van Denderen

Foto: Van Denderen

De Stad Amersfoort.nl – woensdag 22 december 2010 09:30 

Meditatie maakt je hoofd leeg en brengt je in contact met jezelf. Dat is kort gezegd de core business van Life Force Fitness Instituut. LFF bestaat al negen jaar en beschikt sinds september over een eigen meditatiecentrum.

Eigenaren Lucas en Helene van Gool zijn trots op hun nieuwe plek. ,,We hebben een prachtig meditatiecentrum, vlakbij station Schothorst”, vertelt Lucas van Gool. ,,Je kunt op de hei gaan zitten, maar wij denken dat het juist hier nodig is. Middenin de drukte. Mensen kunnen na hun werk hier naartoe komen, alles van zich af laten glijden en dan met een leeg hoofd naar huis”, vult zijn partner Helene aan.

Life Force Fitness biedt naast groepsmeditaties, individuele begeleiding bij burnout en trauma, ook rebirthing en relatietherapie. Centraal staat voelen; waar voel je spanning in je lijf en hoe kun je dat loslaten. Relatietherapie gaat niet alleen over de relatie met een partner, maar met iedereen. ,,Het gaat erom hoe je verleden nog steeds het contact met anderen beïnvloedt. Hoe worden patronen in stand gehouden en hoe kun je daarmee breken”, legt Lucas uit.
In het gebouw hangen foto’s van Osho, ook bekend als Bhagwan. ,,De teksten en meditaties van Osho hebben mij zo geïnspireerd dat ik dit met mensen wil delen”, zegt Lucas. ,,Wij doen bijvoorbeeld veel actieve meditaties. Osho merkte dat het voor de westerse mens die gericht is op doen, niet werkt om te gaan zitten mediteren. Dan ben je alleen maar met je gedachten bezig. Daarom beginnen wij met een actieve meditatie (schudden met je lijf, dansen of geluid maken), daarna gaan we zitten en ervaar je de stilte in jezelf.”
,,Als je regelmatig mediteert, kom je in contact met het hier en nu en met wie je echt bent”, heeft ook Helene ervaren. ,,Je kunt sporten om je hoofd leeg te maken, maar als je mediteert wordt je hoofd leeg en daarnaast plug je in op een innerlijke batterij die je voedt.”

Mensen die dit willen ervaren, kunnen op zondag 2 januari de open meditatiedag (van 8.00 tot 19.00 uur) bezoeken. ,,Elke twee uur start een actieve meditatie. Je kunt één keer meedoen of de hele dag”, vertelt Helene. Op dinsdag 4 en donderdag 6 januari is er van 20.00 tot 22.30 uur een introductieles Zen & Fitness. ,,Ook dan kun je ervaren wat actieve meditatie is. Mijn ervaring is dat je de vreugde in jezelf terugvindt, je leert hardop ja en nee zeggen en je ervaart dat meditatie niet serieus en zwaar is”, besluit Lucas.

Life Force Fitness Instituut, Zielhorsterweg 73, 3813 ZX Amersfoort, (033) 8878900,

Deel deze informatie

Geef een reactie