Wie Ervaart?

Wie Ervaart?Wie Ervaart?
5 daagse meditatie retreat

Wil jij ook leven vanuit verbinding met jezelf? Wil jij ook echter zijn en niet meer doen alsof? Voel je ook het diepe verlangen om meer authentiek te zijn en te leven vanuit een ontspannen zelfvertrouwen en heldere richting en kracht?

Wacht niet langer, wees een held en spring in het diepe!! Wie je werkelijk bent is een bestaansvraag die niet door denken en therapie opgelost kan worden. Wie je werkelijk bent is een directe ervaring, die zo duidelijk is dat er niet over getwijfeld kan worden. Wie je bent is te vinden met een eeuwenoude Zen techniek: de Koan.

De Koan is een stuk gereedschap van de Zen meester. Het is het onoplosbare raadsel dat de leerling meeneemt naar de ervaring van zijn ware identiteit, zijn ware ik, zijn “wezen”. De methode is vlijmscherp, razendsnel, nietsontziend en geschikt voor helden: voor iedereen met een gezond verlangen naar echt willen weten wie hij of zij is. Voor iedereen die wil gaan leven vanuit verbinding met zijn ware zelf, voorbij alle rollen, waarden en verplichte structuren.

In de methode wordt gebruik gemaakt van de existentiële vraag “ wie is binnen” en “wie ben ik”. Deze vragen nemen je mee langs alle lagen van je oneigenlijke identiteit direct naar de kern van je wezen, je oorspronkelijk gezicht, je ware ik.

De methode vraagt geen voorkennis of ervaring met enige spirituele beoefening of therapie. Wel is een voorgesprek met de groepsleider noodzakelijk.

“ Satori (ontdekken wie je werkelijk bent) is als een bliksemflits – je ziet een glimp van het geheel… en dan verdwijnt het weer. Maar je zult nooit meer hetzelfde zijn. Het is niet de uiteindelijke verlichting, maar een grote stap in de richting…. Nu heb je een glimp opgevangen, nu kun je er meer naar zoeken. Nu heb je eraan geproefd, nu zal boeddha meer betekenis hebben.”

Osho; and the flowers showered.

OSHO over dit geweldige proces met deze koan


Voor de data en de locatie van de cursus verwijs ik je naar de agenda

Informatie en aanmelden 

Bel 033-8878900 of mail info@lifeforcefitness.nl  om je interesse kenbaar te maken en je te registreren als deelnemer.

Deel deze informatie

Geef een reactie