Training werken met Overlevingsmechanismen (Karakterstructuren)

Wil jij effectiever kunnen werken met mensen? Of inzicht waarom je met bepaalde mensen op bepaalde punten soms vastloopt in sessies? Wil je meer inzicht in hoe overlevingsmechanismen werken en op welke manieren je hier mee om kunt gaan? En, heb je behoefte aan gereedschap dat je daarbij kan helpen? Dan is deze training wellicht voor jou.

In deze training werken we met de theorie rondom karakterstructuren en hoe hiermee te werken. Een karakterstructuur is de specifieke overlevingsstructuur die zich in de vroege kindertijd vormt. Het is de meest intelligente oplossing van het kind om om te gaan met de omgeving waar hij/zij opgroeide. In de karaktestructurenleer worden 5 basis karakterstructuren herkend die ieder passen bij verschillende ontwikkelingsfasen van het kind. Hierbij functioneert de karakterstructuur op een zeer specifieke wijze met de wereld om zich heen met als doel te overleven.

Als professional die werkt mensen zullen we regelmatig geconfronteerd worden met karakterstructuren. Immers, wanneer iemand een ervaring heeft die niet meer door zijn karakterstructuur kan worden “gemanaged” of wanneer de karakterstructuur zijn “houdbaarheidsdatum” heeft bereikt is het vaak tijd om hulp in te schakelen. En juist hier zit de frictie: er zijn dan interventies nodig die of de op overleven gerichte karakterstructuur omzeilen of juist laten openen, terwijl deze structuur er tevens alles aan zal doen dat hij blijft functioneren.

Kennis hoe deze structuren werken, gereedschap om mensen in hun reis naar binnen te ondersteunen in relatie tot hun karakterstructuur helpt je om mensen aan te spreken met manieren die passen bij deze overlevingsmechanismen en maken je effectiever in sessies. Bijvoorbeeld wanneer je directer kunt communiceren of juist meer begrip toont in je communicatie. Of wanneer je mensen duidelijke aanwijzingen geeft of ze meer zelf laat uitzoeken.

Tijdens de 8-daagse training gaan we in op de volgende onderwerpen:

  • Ontstaan van Karakterstructuren
  • Ontwikkelen van kenmerken van elk karakterstructuur (fysiek, emotioneel en mentaal)
  • Herkennen van karakterstructuren (fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch)
  • Meditatie in relatie tot de karakterstructuren
  • Lichaamswerk in relatie tot de karakterstructuren
  • Karakterstructuren en trauma
  • Maatwerk naar aanleiding van input uit de groep.

Heb je interesse? Wil je meer weten? Kom dan naar de informatie avond op donderdag 17 oktober 2019 van 20.00-22.00 uur. 

Locatie:    Life Force Fitness Instituut, Zielhorsterweg 73 te Amersfoort
Data:         8 vrijdagen van 10.00-18.00 uur
In 2019:    22/11
In 2020:    17/1, 27/3, 12/6, 17/7, 11/9, 20/11, en 18/12
Trainer:     Lucas van Gool
Kosten:     € 950

Deel deze informatie