De Sprong

De SprongDe Sprong: Levenskracht en expressie; je lichaamsenergie bevrijden

De Sprong is een 1-jarige training op weg naar bevrijding.
De Sprong is een directe weg, maakt geen omwegen praat niet ergens “over”. Het gaat direct op het doel af als een pijl uit een boog. Het hele proces is zo ingericht dat jij je bevrijdt en uitkomt bij de kern en van daaruit je leven opnieuw vorm geeft. Een leven, met levenskracht en expressie, de bron van jou bestaan. Het is een training waarin je de diepte in gaat. De training is een uitnodiging om alles jou te onderzoeken en los te laten wat je beperkt om werkelijk vanuit volheid, overvloed en verbinding te leven.

sprong_fase1We worden geboren als levenskrachtige, energieke, vrij voelende, expressieve en spontaan uitende wezens. Tijdens ons groeiproces wordt deze natuurlijke levendigheid meer en meer onderdrukt door de regels, rollen, overtuigingen, waarden en normen van onze ouders, opvoeders, de maatschappij en religie. Deze onderdrukking gebeurt in het lichaam door de spieren aan te spannen en de ademhaling en gevoelens te controleren. Hierdoor neemt de capaciteit van het bio-energetische systeem geleidelijk af. Het vermogen om emoties te uiten, het lichaam te voelen, gemakkelijk en natuurlijk om te gaan met anderen, en te genieten van aangename gevoelens verminderd sterk.

In deze cursus herstel je het contact met je gevoel, en wek je het bio-energetische systeem weer tot leven. De benadering werkt direct met het lichaam. Met ademwerk, gecombineerd met werk op het “spierpantser”, expressieve lichaamsbewegingen en stemgeluid, lossen de blokkades en spanningen op die de stroom van je levensenergie tegen gaan. Wanneer deze spanningen en blokkades oplossen en verdwijnen, komen de in diepte vastgehouden energieën in golven vrij. Na afloop van deze sterke ontladingen ontspant het lichaam zich diep, en wordt het ontvankelijk voor de meer subtiele energiestromen van liefde, genot, pret, vertrouwen en lachen.

Elke cursusdag komt er een ander thema aan bod, verbonden met een segment in het lichaam . De thema’s die de revue zullen passeren zijn; aarden, focus en expressie, helder zien en inzicht (oogsegment), expressie en kracht (keelsegment en diafragma), geven en ontvangen (borstsegment), verbondenheid en voelen (buiksegment), overleven en genieten (bekkensegment). Uiteindelijk zul jij jezelf weer gaan ervaren vol levenskracht, vitaal, energiek, bruisend en vrij om te uiten wat jou waarheid is.

Deze fase neemt 5 weekenden in beslag.

Voor de data en de locatie van de cursus verwijs ik je naar de agenda

 

Deel deze informatie

Geef een reactie