OSHO Meditatie Begeleider Training

Training OSHO Meditatie Begeleider
Training OSHO Meditatie Begeleider
en
No Mind Intensive Begeleider

– UNIEK IN NEDERLAND

Ben jij ook gegrepen door de actieve meditaties van Osho? Zou jij daar meer over willen weten of zou je ze zelf willen gaan begeleiden? Dan is deze unieke training iets voor jou!

Deze training richt zich op iedereen die een dieper begrip wil krijgen van Osho actieve meditaties, en die vaardigheden en vertrouwen wil ontwikkelen om meditaties te delen met anderen.

Osho explains: “It will be good for you also. This is my observation, that there are many things that you learn only when you start teaching them. The best way to learn a thing is to teach it.”
And also: “While meditating, things will happen. While you yourself are meditating many things will happen, but the greatest will happen only when you are able to teach meditation to somebody else.”

Doel van de Training

Deze training is ontwikkeld als opleiding maar is tevens een middel voor persoonlijke transformatie. De training geeft verdieping in de ervaring van wat meditatie is. Verder zul je leren hoe je Osho Actieve Meditaties moet begeleiden, hoe je kunt assisteren bij meditatie dagen en meditatie retreats en hoe je de Osho No Mind Meditatieve Therapie kunt ondersteunen en begeleiden

De training is ervaringsgericht en geeft je de gelegenheid te ervaren wat “getuige zijn” is, de kern van meditatie. Verder krijg je gedurende de training meer en meer inzicht in de OSHO benadering van wat meditatie is.

Inhoud van de training

De training is verdeeld in drie blokken van 3 dagen, en de No Mind intensive begeleider training. De training geeft je alle vaardigheden en ervaring om voldoende onderlegd OSHO meditaties te begeleiden.

Blok 1

Hier wordt de basis gelegd. Tijdens dit blok wordt dieper in gegaan op de volgende  OSHO actieve meditaties; Dynamic, Kundalini, Nadabrahma, Nataraj en No Dimensions. Tevens wordt er aandacht besteed aan ondersteunende meditaties uit het “Boek der Geheimen” en komen de volgende onderwerpen aan de orde:

•  Wat is meditatie?
•  Wie is OSHO?
•  De OSHO actieve meditaties: de wetenschap, de fases, het omringende  klimaat
•  Aarden, ontspannen communicatie en gebruik van apparatuur
•  De rol van de meditatiebegeleider, richtlijnen voor het leiden
•  Omgaan met vragen over meditatie
•  Het introduceren van meditaties aan beginners
•  Oefenen met uitleggen van meditaties (met ondersteunende feedback).


Blok 2

In het volgende blok gaan we verder en dieper! Tevens wordt tijd genomen om een  aantal  van de OSHO meditaties die je misschien nog niet zo vaak gedaan hebt en nog niet zo goed kent, beter te leren kennen en begrijpen. De volgende OSHO meditaties komen in ieder geval aan de beurt: Devavani, Golden Light, Gourishankar, Mandala.

Daarnaast gaan we ook dieper in op het vormgeven en organiseren van meditatiedagen. Welke meditaties kun je het beste wanneer aanbieden? En waarom? Daar heeft Osho ook een wetenschappelijke benadering voor aangegeven.

Verder is er ruimte om op vragen in te gaan, je zult zelf weer meditaties gaan presenteren, en ook kun je als je wilt vragen over je eigen meditatie inbrengen.

Osho legt uit: “Als je actieve meditaties doet, zul je vroeger of later het gevoel krijgen dat je nu zo fijn stil kunt zitten, waarom zou je niet stoppen met actieve meditatie? Als je dan met actieve meditatie ophoudt, zul je binnen een paar dagen merken dat de passieve meditatie ook verdwenen is. Ga er voor nu mee door. Ik raad je aan met actieve meditatie alleen op te houden als de passieve ook niet meer nodig is. Want ze zijn elkaars tegenpool, ze zijn met elkaar verbonden – het zijn twee kanten van dezelfde munt. De tijd zal komen… Als je op zekere dag voelt dat zelfs geen passieve meditatie meer nodig is, kun je beide loslaten, maar niet eerder.”


Blok 3

In het laatste blok nemen we de overige OSHO meditaties onder de loep zoals: Chakra Breathing, Chakra Sounds, Gibberish, Heart, Laughter, Mahamudra, Whirling. Deze gaan we doen, begrijpen, presenteren.

Daarnaast gaan we deze keer nog meer aandacht besteden aan hoe je het effect van de meditaties zelf kunt intensiveren door je de dag erom heen iets anders te  benaderen.

En hoe zit het met de OSHO Meditatieve Therapieën: Mystic Rose, No-Mind en Born  Again & Body Mind Balancing? Daar zijn aparte begeleider trainingen voor, maar hoe kun je ze het beste begrijpen en mensen er aan “laten proeven”?

Tussendoor bekijken en doen we een aantal “kortere” meditaties voor de zintuigen en/of op speciale onderwerpen gericht: licht, donker, geluid, kijken, aanraken, ruimte vinden, gevoelens bekijken, het verleden laten gaan.


No Mind Intensive Begeleider

De OSHO benadering over therapie is dat therapie nooit de uiteindelijke oplossing  voor menselijke problemen kan bieden. Therapie is alleen maar “gereedschap” om een basis te leggen voor meditatie. Met dit begrip als basis heeft OSHO een aantal meditatieve therapieën ontwikkeld.

Deze “Meditatie Intensives” geven de deelnemers de gelegenheid om spanningen en onderdrukte gevoelens, die hen beperken in de mogelijkheid om stil zitten en getuige te zijn, te ontladen en op te lossen, zonder de noodzaak de om de oorzaken te analyseren.

Deze methoden zijn uniek in hun eenvoud en effectiviteit. Er is minimale interactie tussen de deelnemers, en het is de energie in de groep die ervoor zorgt dat elk individu steeds dieper in zijn proces kan gaan. Er is geen “therapeut” nodig alleen een begeleider die het proces heeft doorleefd en die is opgeleid om het proces vorm te geven en te ondersteunen.
Als deelnemer leer je de OSHO No Mind Meditatieve Therapie te begeleiden op een liefdevolle en professionele manier. Buiten dat je deelneemt is er extra tijd voor jou als trainee om inzicht te krijgen in de groepsdynamiek, counseling, je eigen proces en krijg je de vaardigheden hoe je de No Mind intensive kunt begeleiden.

Voor wie

De training is bedoeld voor iedereen die zijn/haar ervaring met OSHO actieve meditaties en de No Mind Intensive wil verdiepen en/of de OSHO actieve meditaties en de No MInd Intensive wil gaan begeleiden.

Programma

Het programma voor de gehele training bestaat uit OSHO meditatie begeleider, 3 blokken van 3 dagen, en OSHO No Mind Intensive Begeleider, 7 avonden en 2 dagen.

Voorwaarden voor deelname

Ervaring met OSHO actieve meditaties is gewenst.
De training wordt afgesloten met een certificaat per blok.

Trainers

De training wordt verzorgd door Lucas van Gool (en team).

Waar:

Life Force Fitness Instituut, Zielhorsterweg 73, 3813 ZX Amersfoort, O33-8878900, www.lifeforcefitness.nl, info@lifeforcefitness.nl
Voor verblijf in de omgeving zijn er diverse hotels en B&B’s te boeken.


Wanneer:

Blok 1: 25, 26 en 27 september 2015
Blok 2: 23, 24 en 25 oktober 2015
Blok 3: 27, 28 en 29 november 2015
Alle dagen van 08.00 t/m 19.00 uur (1e dag start 09.30 uur)

No Mind Intensive begeleider: 12 t/m 18 december van 19.00-22.00 uur en 19 en 20 december 080.00-17.00 uur

Prijs:
OSHO Meditatie begeleider € 975
No Mind Intensive begeleider training € 450
Alle prijzen exclusief verzorging en verblijf.

OSHOTrademarkImages_1

Deel deze informatie

Geef een reactie