Duisternis Meditatie Intensive

Duisternis meditatie Intensive: De stille nacht in jezelf vinden.

ruimteHet zijn de donkere dagen voor Kerst. Een tijd van kou en duisternis, van jezelf wellicht terugtrekken, met de gordijnen dicht, een kaarsje aan, onder een dekentje zittend, duisternis, op zoek naar een stukje geborgenheid en licht in jezelf.

Deze dagen zijn ook een uitnodiging naar binnen te gaan en je te verbinden met jezelf. Uit contact met de wereld, naar binnen gaan in de duisternis en jezelf terugvinden.

De duisternis meditatie geeft vorm aan deze uitnodiging, om de vrede en de rust van de stille nacht in jezelf te vinden, en je te verbinden met diepe ontspanning in jezelf.

De techniek van de duisternis meditatie is al 5000 jaar oud, vindt haar oorsprong in de Vighyan Bhairav tantra (boek der geheimen) en heeft de volgende aanwijzing: “tijdens een pikdonkere regenachtige nacht, ga de duisternis binnen als de vorm van alle vormen”. Als je de duisternis kunt binnen gaan, als er geen angst is, dan is er totale ontspanning. Als je één kunt worden met de duisternis, ben je erin opgelost, dan is er overgave, je bent het domein van onsterfelijkheid binnen gegaan.

Deze intensive bestaat uit 7 avonden van 2 uur. Elke avond beoefen je de techniek die bestaat uit 30 minuten wartaal en beweging om de dag van je af te werpen, waarna er een fase van 60 minuten volgt waarin je met open ogen in het duister staart.

Deel deze informatie