Anderen

Mary2

Mary Murray (1962)

Sinds 1993 heb ik mijn verlangen gevolgd om totaal te zijn. Na diverse trainingen en opleidingen (School voor Massage & Bewegingstherapie, training tot Polariteitstherapeut, docent Oerdansen, training Sex & God, straattheater Stichting Flow, tussendoor bij diverse “guru’s”gehangen), werd mijn weerstand tegen mijn schaduwkant zo klein, dat ik in een depressie raakte. Al die dingen buiten mij gaven me even een houvast, een richting, en erg veel euforie, maar toch…
De huisarts zwaaide geruststellend met een recept voor lithium. Daar schrok ik zo van, dat er iets in mij wakker werd; beweging, adem, lijf, moed, overgave, gierde het door mijn systeem. In het washok van het Centraal Wonen project waar ik woon, hing een foldertje van ene Lucas van Gool. Lichaamswerk, beweging, en ja hoor, daar stond het weer: Osho-meditaties. Na ’n intakegesprek met Lucas voelde ik duidelijk, dat het helemaal klikt wat het Werk betreft.
En ging de Sprong doen… En ging vervolgens alles assisteren wat er maar te assisteren was. En nog steeds. Vervolgens heb ik de Wedergeboorte, Levenskunst en Bezieling als deelnemer gedaan en geassisteerd.
Langzaam maar zeker, met de hulp van de geaardheid, de humor en de kennis van Lucas en met de hernieuwde kennismaking met meditatie, veranderde de paniek voor de diepverstopte schaduwkant in mij zich in nieuwsgierigheid naar al die essentie die maar niet werd geleefd. Niet van te voren weten wat er gaat gebeuren, en telkens weer de Sprong wagen. En ontdekken, dat ik niet alleen maar “stoer”, “betweterig”, “ik kan het wel alleen”, “trek je van mij maar niks aan hoor!” ben. Dat ik ook verlegen, voorzichtig, langzaam, in de war, overweldigd kan en mag zijn. En dat ook deze delen van mij mee mogen stromen met alle stoeremeidendelen, mijn overlevingsmechanismen. En -zonder dat Ik me ermee bemoei- alles op natuurlijk wijze mag integreren, elke meditatie weer. Altijd veranderend, nooit wetend wat het nu weer gaat worden!

Therapie zonder meditatie? Therapie opent, breekt opgebouwde muren, smelt zorgvuldig aangetrokken harnassen. Het is de meditatie die mij heeft geholpen volwassen te worden, elke keer weer een beetje meer, naar mezelf toe, naar binnen. Alleen therapie houdt mij naar buiten gericht, zoekend naar vorm en houvast. Meditatie geeft ruimte en bewustzijn, verbinding met het zelf. Thuis.
Deze reis wil ik graag gaan begeleiden, meebeleven, delen. Met diep respect en bewondering voor de moed van een ieder die deze Sprong in zichzelf durft te nemen…

 

Deel deze informatie